Mijn missie

Ontstaan

IMPACT Organisatiecoach is ontstaan vanuit mijn diep geloof dat alleen een krachtige verbinding tussen mensen leidt naar persoonlijke groei en een duurzame verandering in organisaties. De naam IMPACT staat voor het effect dat ik wil bereiken. De IMPACT op je eigen mogelijkheden en die van de organisatie vergroten en dit op een duurzame positieve manier. Daar sta ik voor!

Mijn ultieme missie

Via mijn coachingstrajecten help ik medewerkers en leidinggevenden daadkrachtig in hun job te staan. Competenties laat ik ten volle tot uiting komen. Opnemen van eigenaarschap voor de jobinhoud en persoonlijke groei is het resultaat van een traject op maat. Samen maken we vastgelopen potentieel vrij, wat de organisatiegroei enverandering ten goede komt. Met organisaties, teams, leidinggevenden en individuele medewerkers ga ik op stap om de verbinding met elkaar (opnieuw) aan te gaan en het beste uit zichzelf en de organisatie te halen.

Met passie en drive

Doorheen mijn 15-jarige loopbaan was ik steeds geboeid door hetgeen mensen drijft om hun werk met enthousiasme en bezieling te doen. Coachen en processen begeleiden is mijn passie en kracht. Zowel als hulpverlener, leidinggevende als stafmedewerker zocht ik naar manieren om verbeteringen door te voeren en medewerkers te ondersteunen. Doorheen de jaren werd ik extra geprikkeld door het functioneren van organisaties als levende mechanismen.

In de sociale sector kwam ik in contact met gedreven mensen, die alles op alles wilden zetten om hun kwetsbare medemens te helpen. Toch waren ze vaak moe en uitgeput. Vele veranderingen, fusies, gebrek aan erkenning voor hun inzet, wissels in personeel, zorg moeten dragen voor elkaar…lagen aan de oorsprong van deze moeheid. Er ontstond een wij-zij verhaal tussen medewerkers en directie/management. Langs beide kanten werd nog weinig betrokkenheid ervaren en elkaars goede intenties niet meer gezien. Het resultaat: een immense kloof met minder welzijn en motivatie op de werkvloer. Elementen die uiteraard niet alleen in de sociale sector spelen, maar in elke organisatie het welzijn van medewerkers kunnen beïnvloeden. Het triggert mij om datgene dat vaak onmogelijk lijkt voor medewerkers en organisaties, mee mogelijk te maken. De kloof terug dichten door dialoog op gang te brengen. Alleen zo is het mogelijk om duurzaam te veranderen en de werkvreugde te laten groeien.

Vanuit essentiële waarden

Als coach ben ik me heel bewust van de impact van mijn aanpak en werkwijze. Ik werk vanuit mijn eigen ‘zijn’ en authenticiteit.

Onderstaande kernwaarden stel ik voorop tijdens mijn coachingstrajecten en contacten met organisaties en bedrijven:

  • Objectiviteit en neutraliteit
  • Betrouwbaarheid
  • Transparantie
  • Heldere communicatie
  • Respect voor ieders eigenheid
  • Geloof in mensen en organisaties
  • Veiligheid
  • Flexibiliteit
  • Creativiteit
  • Open voor feedback